Великите пълководци по бойните полета

Част от изображенията на страницата са архивни и поставени, за да визуализират новината приблизително.

Виж още...

1 Response

 1. Преславски казва:

  Статията е писна от твърде зле запознат с историческата истина автор.

   

  Маршал Фьодор Толбухин съвсем не освобождава нито една от посочените 4 държави.Това се опрделя от държавния и военния статус на самите държави.

      1.Румъния е съюзник на Германия и участва в нападението й срещу Съветския Съюз след започването на ГСВ.В резулат на пълното настъпление на Съветските войски на Източния фронт,страната е победена и окупирана,но в никакъв случай "освободена".

     2.България е също член на Тристранния пакт,но не е съюзник на Германия .Тя е неурална държава хем към ВСВ,хем към ГСВ след 22 юни 1941г. И съответно подържа дипломатически отношения със Съветския Съюз до 05 септ.1944г,когато той й обявява война.Окупира страната и извършва държавен преврат. Няма никакъв елемент на освобождение,защото има официална Нота на Съветското правителлство.Който освобождава държави съвсем не им обявява война.

      3. Югославия (по-скоро Сърбия) не е член на Тристранния пакт и не участва във войната след нейната капитулация от 18 април 1941г. Тази капитулация е призната официлано от Съветския Съюз,който предварително скъсва дипломатическите си отношения със Сърбия на 09 април с.г.Към есента на 1944г. Сърбия не е противник на Съветския Съюз и Парителството на Милан Недич не води антисъветска политика. Навлизането на Съветски войски в Сърбия е чиста проба агресия.

     4.Унгария също е окупирана държава в качеството си на съюзник на Германия.

   

  Факта,че във всичките  четири държави Съветския Съюз създава свои марионетни правителства и комунизира държавите,означава само едно-още преди започването на ВСВ и ГСВ,той СССР е планирал тази комунизация.Не може тя да е реализирана съвсем случайно и единствено от съветските служби и съответните комунисти,които всички са подчинение на Съветския Съюз.

     Автора не назовава точното звание на Фьодор Толбухин. Преди нападението срещу Царство България той е "Армейски генерал",а след успешната окупация на България е произведен с Постановление на Върховния Съзвет на Съветския Съюз в "Маршаллах Советского Союза".

   

    Автора съвсем неправилно гвори за Отчествена война и фази.Участието на Български войски на страната на Съветския Съюз е в рамките на ГСВ(Германо-Съветската Война).Няма акт за обявяване на война осрешу Германия от ОФ-правителството.

     Царство България практически и юридически не участва във войната срещу Германия.