Новите униформи: Малко по-скъпи, много по-удобни

Част от изображенията на страницата са архивни и поставени, за да визуализират новината приблизително.

Виж още...

9 Responses

 1. Димитър казва:

  Това е наистина много добра статия, тук са написани и описани найстина "нещата" каквито са и трябва да бъдат в една наистина цивилизована държава. НО за голямо наше съжаление е една гооооллляяяммммаааа ЛЪЖА. Тези 'високо качествени' униформи сме ги видяли и смело мога да твърдя че там няма никакво качество, а за цената и дума нетрябва да става, това са пари който излизат от джобовете на данъкоплатците и ще бъдат изпрани по най-старата схема на света. Униформата за пореден път има липса на кройка а шубата представлява чувал с два зашити ръкава и джобове. А за дишащи материй и дума да нестава много сте далече от истината. В  целият свчт са открили топлата вода а ние просто трябва да вземем да я използваме. Този институт трябва да се закрие и унищожи защото чрез него изпирате парите на държавата. Има още много какво да ви напиша но едвали това някой ще го прочете. ЧАО

 2. Негативен казва:

  За съжаление ще получим само новата разцветка но не и качеството при тестовете!!!

 3. Серж. казва:

  Абе няма ли да измислите по- добра кройка??? Ами като не можете поне  копирайте!!!

 4. popa казва:

   Какви 600 лева бе защо лъжете народа.Пълния комплект струва 900 лева боклуци

 5. ??? казва:

  500 лв. за някои хора е "малко" по скъпи, а най-фрапиращото е, че в чековите книжки се полагат между 220 и 260 лв. и не може нито да се прехвърля неусвоен лимит за следващи години, нито да се надхвърля сумата.

  Въпросът ми е, за КОГО всъщност се произвеждат тези униформи, щом не са достъпни за редовите военнослужещи, как точно ще се пласират и кой печели от всичко това?

 6. Georgi казва:

  Pak shte kradat pari ,tqhnata koja, ne vi li e sram be neshtastnici ,dano vseki otkradnat lev vi se varne tapkano 

 7. Коста казва:

  15% Sympatex…?!?!? O_o

  Ъъъ, а някой пробвал ли е този материал на огън? Имам предвид, кибрит, цигара, свещ, а не напалм, барут, термит, MgAl смеси и т.н.

  И не, не говоря за "обгаряне" в центуфугата!

 8. BORCHOBG казва:

  Черно-бялата снимка е нашия взвод от ШЗО„ХРИСТО БОТЕВ”, инженерни войски, пътно-мостоваци. 18 млади войничета в един взвод. А аз тази снимка я нямам. Годината е 1992. 

  • Славов казва:

   Абсурд! Това не са школници от НШЗО! Виж пагоните. Това са войници редници с двама офицери.През 1992 г. инжинерно-сапьорния батальон, трета пътно-мостова рота, няма как да са обути в чепици и гети! От 1982г.всички школници бяха оборудвани в високи обувки тип "кубинки". Пагона задължително е обкантен с трикольор наречен "образовка". Тук този елемент категорично отсъства.И най-накрая, войниците на снимката всички са препасани с войнишни поясни ремъци. Школниците бяха със сержантски колани.