ВВМУ „Никола Й. Вапцаров” отбеляза 135 години от създаването си

Част от изображенията на страницата са архивни и поставени, за да визуализират новината приблизително.

Виж още...

4 Responses

 1. Преславски казва:

  С нестихващ устрем продължава комунистическата наглост ,безсрамие и липса на всякакъв морал.

  Да има висше,при това военно училище,което носи името на криминален-държавен престъпник днес,чиято присъда е валидна по всякакви критерии и явно ще остане такава в цялата история на страната е уникално явление в света въобще.

  Безпринципната комунистическа пропаганда е още по-униукална имайки предвид,че Никола Вапцаров е разследван,обвинен,съден,осъден и екзекутиран заедно с много други комунистически терористи през юни-юли 1942г.Защо комунистите са избрали само неговото име в наименованието на военноморското училище.Сред комунистическите функционери е имало много по-високоипоставени функционери,като Цвятко Радойнов например.Той дори е полковник от Червената армия при изпращането му на територията на България от Съветския Съюз.

  Вапцаров е бил на много по-ниско ниво дори от Антон Иванов,Богданов и много други,а за Трайчо Костов да не говорим.

  Българските студенти и курсанти днес трябва да се вдъхновяват от антибългарската дейност на българските и съветските комунистически функционери.Дано никой не последва примера на Никола Вапцаров!

  Названието на Военноморското училище има противодътржавен и противонароден акт.

  Впрочем не,държавата очевидно си е комунистическа и затова държавни учебни заведения са називани с имената на комунистически терористи.

 2. Румен Тотев казва:

  Пълен репортаж от празника в София може да видите тук http://avmusofia.blogspot.bg/2016/04/135.html
  Що се отнася до коментара по-горе – оставям го на съвестта на коментатора. Българското общество отдавна трябваше да разбере, че за да може България да тръгне по-бързо към положително развитие е необходимо да не се цепим по такива теми. Явно, че такива хора не искат да вземат пример от такива антикомунисти, като Франко, например…

 3. Преславски казва:

  Уважаеми Г-н Тотев,благодаря Ви че сте прочел моя коментар и няма никакво значение дали сте съгласен с него или не,но има едно голямо НО.

    Цепенето,селектирането,диференцирането и пр. по отношение на историческите събития е наложено от българските комунисти след 1919г. Комунисите започнаха борба срещу Българската държава,обявиха,че всички са хаймани ,само комунистите са истински хора-праведни ,морални,честни,справедливи,човечни.Затова воюваха срещу всички други,само и само да зваземат властта,взеха я и разказаха играта на цялата държава и целия народ,включително и на себе си.Чел ли сте книгата,издание на ЦК на БКП за съдебния процес срещу Българския министър-председател и всъщност Държавен глава,комунистическия функционер от най-висока класа Трайчо Костов.

  Арестуваха,го,биха го,обиждаха го,псуваха го,скубаха му косата,биха му плесници и очилата му падаха,държаха го гладен и без свиждане,не се вслушаха в думите му и накрая  го обесиха на показ.Комунистите убиха своя партиен и държавен ръкводител-комунист.Къде го има това по света уважаеми Г-н Тотев,сложете ръка на сърце и приложете метода на "цепене",който Вие посочвате.Колко държави са обесили своя държавен глава,при това не от политически противници,а от свои.Я се опитайте да се свържете със сина на Трайчо Костов,Бойко и го помолете да се срешнете с него и тогава пак приложете Вашия метод на цепенето.А колко генрали разжалваха ,биха и вкараха в затвора,при това комунисти и партизани-терористи.

       Лично Вие чел ли сте архивите по следственото и съдебното дело 585/1942г на Софийския Окръжен военно-полеви съд.Нито Вие,нито аз сме участвали  в съдебните прения и разпитите на обвиняемите.Само факта,че комунистите държаха секретни тези архиви до преди няколко години и според наследниците на фамилиата Вапцарови делото е подправено и с липсващи много страници е показателен факт кой какво цепи и цели в българската история.

    Намесването на Испанския диктатор Франко в българската история е напълно увяхнал комунистически маниер.

   Той и Ипсания нямат абсолютно нищо общо както с българските комунисти,така и с антикомунистите.

   Вместо комунистическите кръгове да изразят съжаление,че в техните измамни действия е подведен един действително достеон човек-поет и публицист,който е зпалатил с живота си,те издеватлствуват над неговата памет.Къде им е техния комунизъм,в името на когото загина Никола Вапцаров и хиляди като него? Посочето го и Вие,ако сте честен и достоен човек,дайте го този комунизъм,който погуби десетки хиляди българи-комунисти и хора,посочете поне някакво подобие на комунизъм някъде в света.И чак тогава ползвайте метода на "цепенето".

   Точно комунистите разцепиха Българската държава и Българския народ,разцепиха и себе си.Разцепиха и армията ни.

  Както съм споменавал няколко пъти,кой уби 26 български генерали около Девети,кой уби 13 генерали от запаса в атентата през април 1925г. Я си представете,че след Девети някой беше вдигнал Партийния дом във въздуха и бяха загинали 213  комунисти,включително деца,жени,инвалиди и възрастни хора,кметове,общественици и др.

     Ако не сте военен,трудно ще разберете тези неща,ако сте или бивш-никога,поне така личи от думите Ви.

   

 4. Преславски казва:

  Г-н Тотев,можете ли да кажете,как България ще тръгне към положително развитие начело със символите от съветската агресия срещу нашата държава и нашия народ.Случайно да сте ходил в Русия и да сте видял паметници на германските агресори от 1941г.

   Напред към капитализма със съветско- комунистическата символика.Не,не става и няма нкакъв шанс да стане.Четохте ли многобройните исторически предавания по  ВТК и  няколкото статии във вестник "Българска армия" за атентата на 16 апр. 1925г.? Не сте,нали-няма и да ги прочетете.Никогда(рус.)!!!!!!