Конгрес на комунистическата партия в Северна Корея след 36 години

Част от изображенията на страницата са архивни и поставени, за да визуализират новината приблизително.

Виж още...

1 Response

  1. Преславски казва:

    Краткия материал на Г-н Белчев е изключително показателен.В него само с няколко изречения е нарисувал контурите на една държава,която няма структура и форма на държава.Такава беше и НРБ,но с някои несъществени изключения.Комунистите и в Северна Корея си внушават ,че тяхната организация е партия,наречена с циничното название Работническа.В това вярват и днес българските комунисти,а именно,че БКП е била политическа партия.

      Тя КРП ,подобно на БКП навремето не разрешаваше да има други политически партии,което означава,че не може да съществува политически живот.Както не е възможно да има футболно първенство ако има само един отбор и неговото ръководство не разрешава съществуванео на други отбори.Или пък да има шахматна игра,ако някой шахматист не позволява на други шахматисти да са му съперници и дори да сядат на отсрещната страна на шахматнта дъска.Това и днес не може да бъде разбрано от българските комунисти ,който факт ги кара да тъгуват за комунистическата държава,която всъщност не беше държава. Държава без политически живот в новата история не може да е истинска държава.

     Най-силни примери са Съветския Съюз и Германия.Тези две държави унищожиха предишните държавни формации,а после унищожаваха и унищожиха  самите себе си. Не съществува и никога няма да съществува в Германия нацистки режим,нито в Русия комунистически.И двете псевдоорганизации в тези държави се наричаха "работнически" и "социалистически(комунистически)".И двете партии се бореха срещу "капитализма" и "империализма" в името на социализма. И двете борби се увенчаха с неуспех и пълно фиаско.

     

      В Германия беше НСДАП-Национал-социалистическа Германска работническа партия,а в Съветския Съюз ВКП(б)-КПСС

        За многобройните и любопитни читатели на сайта счетохме че ще е интересно да се запознаят с една изключително интересна информация,която нито предишните нито днешните български комунисти не желаят да споделят с народа.

     

        Сравнително малко българи знаят,че Държавния глава на НРБ Тодор Живков ползваше Западногермански автомобили и е редно да се спомене най-важния, Мерцедес-600 Пулман.Той и неговата охрана не ползваха съветски ,както телохранителите му не ползваха съветско оръжие и защитни приспособления,нито пък радиовръзката им беше съветска.

       През средата на 60-тте години в Мерцедес започнаха да разработват уникален модел,от който силно се заинтересуваха служителите от автомобилния парк на Пето Упр.на ДС към МВР,наречено УБО.

       Беше взето решение да се поръча една бройка и за Държавния глава,той и Генерален секретар на БКП.

         Разбира се,последния даде съгласието си и автомобила беше закупен на изключително висока цена.

    Кои са другите "клиенти" и собственици на този модел:

           1.Президента на СФРЮгославия Маршал Йосип Броз-Тито

           2.Президента на Румъния Николае Чаушеску

           3. Президента на КНДР Ким Ир Сен

           4. Държавния глава на Бруней

           5. Един модел е останал за самата комания Мерцедес.

    Както се вижда,произведени са само 7 бройки,които са закупени от възможно най-бедни държави,които са и диктаторско-комунистически,с изключение на Брунейдиктаторска,но некомунистическа.

    Впрочем забравихме да кажем,че Югославския комунистически диктатор Тито е притежавал две бройки.Понеже самия той е работил в автомобилната индустрия,имал е познания върху развитието на автомобилната техника. Неговия парк се състои от 85 броя луксозни автомобила,като по-голямата част са останали в Словения-след като и югославския комунизъм загина както и съветския,българския и др.

     Днес Словения и Сърбия не могат да се разберат при подялбата на на автомобилите на комунистическия им вожд.

           Какво се забелязва-притежателите на тези 6 Мерцедеса са възможно най-необразовани и нямат висше образование,но са предпочели капиталистическия лукс.

       Най-екзотичния факт по отношение на съдбата на тези "Мерцедес-600" е този на Корейския комунистически диктатор.Самия той е погребан в едно подземие,което се счита за гробница и там е паркиран и неговия автомобил.Това е голям символ,който може само комунист да измисли-някой да бде погребан с автомобила си,който пък е произведен от държава,която се счита от него и неговите приближени за лоша-капиталистическа….

     

             Всички системи,включително прозорците се управляват по пневматичен способ.Дебелината на прозорците е почти 3 см и е от специално армирано стъкло.Две трети от покрива е мобилен,което позволява на дикаторите да приветстват своите наивни граждани.И те им се радват.

      Разбира се,автобомилите са блиндирани с трислойна неръждаема стомана.

      Всичките са с черен цвят,гумите са мултикамерни и ред екстри.

      Тази информация не бива да бъде споделяна с комунисти,защото те се ядосват и стават злъчни.Трябва да се проявява внимание към тях…