100 снимки на военни паметници в Лудогорието обикалят областта

Част от изображенията на страницата са архивни и поставени, за да визуализират новината приблизително.

Виж още...

1 Response

 1. Преславски казва:

  Поредна комунистическа провокация.

         Когато се говори за монументално изкуство,каквото  е скулптурата,задължително трябва да се представя пълна картина-както символиката в областта на войните,така и по други поводи и в други рамки(периоди).

        Както войната,така и периодите извън войните са целокупен пакет от живот и за съжаление смърт.

   Посочените активисти са от организации,които са определно прокомунистически.

      Косвено се говори за война,в която  е участвала нашата държава Царство България след Съветската окупация през септвмри 1944г.

   Както много пъти сме казвали,България не е обявявала война на НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА  В СВЕТА ,след като беше окупирана от Съветския Съюз.

   Тя-ДЪРЖАВАТА не е имала ЮРИДИЧЕСКО ПРАВО да обявява война,защото държавността й е отнета от Съветските окупационни власти и правните актове на новата власт нямат международна юридическа стойност.

          Царство България не е подписвало нито ПРИМИРИЕ,нито АКТ ЗА КАПИТУЛАЦИЯ  с нито една държава след държавния преврат на 09 септ. 1944г. до края на ГСВ(Германо-Съветската Война) на 09 май 1945г.,както и до края на ВСВойна на 03 септ 1945г.

     Това означава че така наречената от комунистическата пропаганда "Отечествна война" не съществува и не може да съществува,дори и по геграфски критерии.Войските на Трети Украински фронт,в чийто състав са включени Българските войски водят сражения извън територията на страната-за какви "отчества" говорят комунистите.Имало е само едно незначително сражение около граничния град Кула до Българо-Сръбската граница.Напълно ненужно сражание в което загиват около 600 съветски военослужещи и малък брой българи,включително комунистически терористи,които се включват в сражението,но поради пълна липса на военна подготовка не могат да се противопоставят на Германските части.По тази причина Съветските войски в Румъния правят понтонен мост на р. Дунав и много бързо преминават на Българска територия и са превозени до района на Кула и района,като Германските войски са изтласкани извън България.

       Интересно дали в мероприятието са посочени паметници на Съветските войски в тази област.