Процесът „Неутрален офицер“ Разправа с достойните

Част от изображенията на страницата са архивни и поставени, за да визуализират новината приблизително.

Виж още...

1 Response

 1. Преславски казва:

  Поредна силна статия на истинския гражданин-публицист-историк и пр. Г-н Пелов,опитващ се да громи всесилната и самозабравила се комунистическа пропганда в Република България.

   

       Нашия екип изразява силно одобрение към настоящия материал,но се налага някои доуточнения,които биха помогнали на младите читатели,които определно не знаят някои основни  измами в комунистическата историография.

  "След като са дали всичко от себе си по време на войната и са защитили честта на България, проиграна по-късно от комунистите и от съветските „другари“ на Парижката мирна конференция, царските офицери стават ненужни на „народната“ власт."- неуточнен автор на цитата.

             1.Не се посочва "по време" на коя война "царските офицери" са защитили честта на България.Всяка война има свое историческо-правно название.Не може да има безименна война-не може да има война без начало и край,не може да има начало и край на дадена война без държавно-правен документ,официално регистриращ както НАЧАЛОТО,така и КРАЯ на ВОЙНАТА.

  В цитата това не е казано,както и в цялата статия.Каква е истината:

         -ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ НЕ УЧАСТВУВА във ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА и поради тази причина няма НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА ,КОЯТО ДА Е ОТЧЕЛА ПОБЕДА СРЕЩУ Българската армия.

         – НЯМА нито един план на Щаба на Войската,нито на Министерството на Войната,който да предвижда военни операции и акции срещу други държави и техните армии

         –  БЪЛГАРСКИ ВОЙСКИ НЕ НАПАДАТ НИТО ЕДНА ДРУГА ДЪРЖАВА(армия) по време на ВСВ и ГСВ(Германо-Съветската Война)

         –  БЪЛГАРСКИ ВОЙСКИ по време на ВСВ не са НАПАДНАТИ от нито една ЧУЖДА АРМИЯ

         – ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ не обявява ВОЙНА НА НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА СЛЕД преврата на Девети септ. 1944г.

         – НЯМА нито един акт на победа на Българската армия срещу друга армия до 09-май 1945г. защото Българските войски не са изпълнявали задачи на Българската държава -Царство България.Никой не е подписвал нито акт за капитулация,нито акт на победа срещу Царство България и нейните войски

        – Българските войски са били структурно и оперативно в състава на Съветските войски(Червената армия) и по точно в състава на Трети Украински фронт

        – БЪЛГАРСКИТЕ ВОЙСКИ в състава на Червената армия НЕ СА ИЗПЪЛНЯВАЛИ ЗАДАЧИ на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА -Царство България.

         – При завършването на ГСВ на 09 май 1945г.името на Царство България не фигурира в Акта за Капитулацията на Германия.Единствения фактор за това е,че тя не е била нито военен съюзник на Германия ,нито на Съветския Съюз.

         – Българските войски са включени незаконно в състава на РККА и затова няма правителствено-държавно-правен акт.

  При тези неоспорими факти НЕ Е ВЪЗМОЖНО нито един Български офицер( и не само офицер) да защитва честта на своята държава Царство България.Просто няма как това да е станало.Това е невъзможно,неприемливо и пр.

   Единствен верен и реалистичен факт е,че Български войски участват в ГСВойна на страната на Съветския Съюз в състава на Съветските войски.Всички други импровизации са недобронамерени и неправилни.

               2. На Парижките преговори в края на 1946г.,нито Българските ,нито Съветските комунисти(наречени в текста съвсем безотговорно "другари") са проиграли посочената "чест" на "царските офицери". Никой не се е опитвал дори да я спомене,не е било възможно подобно нещо.

   Нашата страна е имала статус на "победена държава" единствено в резултат на СБВ(Съветско-Българската Война) в състава на ВСВ,за която има държавноправни документи -Нотата на Съветското правителство от 05 септ. 1944г. за обявяване война на България и "Съглашението за примирие" от 28 окт. с.г.. Кой юрист и политик би се осмелил тогава пък и до днес да не признае победата на Съветския Съюз срещу Царство България.

  Нмяа ли край на тази лъжлива агония срещу Българската история.

   

  ————————————————————————————————–

   "До края на т. нар. Отечествена война са уволнени 956 офицери. "-автора неуточнен.

   

               Ако се приеме за напълно достоверно наличието на т.нар. "Отечествена война",нека бъдат добри привържениците на тази заблуда да кажат  кой и кога започва тази война.Кой е противника на Царство България и Българскта армия.ВСе някоя държава е започнала тази "Отечествена война", не е възможно тя от само-себе си да започне.

  Кой обявява тази война,или е започната без обявяване на война.

            Кога е края на "Отечествената война".   Кой и къде я прекратява ,КОЙ Е ПОБЕДИТЕЛЯ и КОЙ Е ПОБЕДЕНИЯ.

  Благодарим за вниманието,оказвано ни така любезно от сътрудниците на сайта на ИЦ-МО!!!