Посланик Ксавие Лапер дьо Кабан:Отношенията на България с Русия не трябва да се определят от историята

Част от изображенията на страницата са архивни и поставени, за да визуализират новината приблизително.

Виж още...

2 Responses

 1. Преславски казва:

  "Комунизмът като идеология …"-Френския посланик в България ,Мосю Дьо Кабан

   

   "Комунизмът е режим, който предполага насилие."-Френския посланик в България Мосю Дьо Кабан.

   

   

   А умен или слабоумен ли е този,който изрича две неща за едно и също нещо(комунизма),които взаимно се изключват по всички критерии.

   

   

  Идеология и режим не могат да съществуват заедно,не могат да бъдат анализирани по едни и същи критерии.Те просто нямат допирни точки.

  Юо за идеолози могат да бъдат убийци и тирани.Излиза че Георги Димитров,Васил Коларов,Трайчо Костов,Лев Главинчев,Вълко Червенков,Антон Югов,Тодор Живков,Мирчо Спасов и хиляди като тях са идеолози….

    Браво Мосю,явно не сте чел книгата на Стефан Куртоа.

 2. Преславски казва:

  "Режимът на Георги Димитров и Тодор Живков не е обикновена диктатура, а политическа система"-Посланик на Република Франция в Република България.

   

     Много е интересно дали Г-н Кабан е учил политически науки и философия,но явно не знае нещо много важно.

   

  Един диктаторски режим затова е диктаторски,защото при него не съществува политически живот ,което означава,че не съществуват политически партии.Точно такъв беше комунистическия режим в България.Комунистите избиха почти всички лидери на политическите партии,после ги забраниха и за десерт убиха един от техните си лидери-Трайчо Костов беше обесен края на 1949г.от други високопосавени комунистически функционери-Васил Коларов,Вълко Червенков и Антон Югов.

    Така че нито един диктаторски режим не може да бъде "политическа система".Просто не може да има политическа система без политически партии.

    Френския посланик не познава добре същността на комунизма,задължително трябва да прочете Александър Солженицин,Василий Аксьонов,Борис Пастернак,Виктор Суворов и тогава да каже дали все още е убеден,че комунистическия режим е "политическа система".