Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Южна Корея постави две болници под карантина заради МЕРС

[post-views]

текст Красимир Белчев

Властите в Южна Корея запечатаха две болници, за които се предлога, че са основният източник на смъртоносния Близкоизточен респираторен синдром в страната. За първи път от няколко дни обаче случаите с нови заразени намаляват.
Запечатването на болниците е част мерките на властите, с които искат да ограничат разпространението на Близкоизточни респираторен синдром. В здравни заведения под наблюдение са оставени над 130 души. Сред заразените вече има и лекари.
Болниците ще останат запечатани следващите 11 дни.
Коранавирусът, известен още като МЕРС, за по-малко от три седмици уби 11 души, а други 126 продължават да се борят за живота си.
Изглежда обаче заразата достигна своя пик, след като за последното денощие бяха регистрирани само четири случая със заразени, което е най-ниската стойност от една седмица на сам.
Междувременно в Южна Корея пристигна здравна делегация от Саудитска арабия, която ще сподели с южнокорейските си колеги натрупания опит в борбата срещу нелечимата болест. Именно Саудиската арабия се смята за родина на вируса МЕРС открит през 2012 г.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани