Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стоичков води велики футболисти в София

[post-views]

Легендарните румънски футболисти Георге Хаджи и Георге Попеску ще бъдат гости на юбилея на Христо Стоичков, който ще се проведе на 20 май на стадион „Васил Левски“ по случай 50-ия рожден ден на Камата, съобщиха организаторите на проявата. Стоичков ще навърти половин век на 8 февруари догодина.
Stoichkov i MaradonaРумънците, които бяха съотборници със Стоичков в „Барселона“ през 90-те години на ХХ век, са третата и четвъртата звезда, за които е потвърдено, че ще участват в юбилейния мач. Както е известно, вече бяха обявени Диего Марадона и Карлос Валдерама. Така на „Васил Левски“ ще бъдат истинският Марадона и Марадона от Карпатите, каквото е прозвището на Хаджи.
„За нищо на света не бих пропуснал празника на моя най-добър приятел!“, сподели Джика Хаджи. И няма как да не е така, след като румънецът е и кумец на Стоичков.
Феноменалният Джика Хаджи е футболистът с рекорден брой голове, отбелязани за националния отбор на Румъния. През 90-те години, в които той е капитан на тима, северната ни съседка участва в две световни първенства (САЩ'94 и Франция'98) и две европейски, което е най-успешният период за румънския футбол досега. 
Георге Попеску е бивш капитан на „Барселона“. Играл е и в още няколко големи европейски гранда като ПСВ „Айндховен“, „Тотнъм“, и „Галатасарай“.
Събитието „50 години номер 8“ е на 20 май 2016 г. на Националния стадион „Васил Левски“ от 20:00 часа. Билети за звездния футболен мач търсете в мрежата на Eventim. Цени от 18,88 лв. до 88,88 лв.

Най-ново

Единична публикация

Избрани