Информационен център на Министерство на oтбраната

Предавания по ВТК

Мисия Здраве
Всеки четвъртък от 18.00 ч.

Спецификата и методите за лечение на конкретни здравни проблеми, най-новите  постижения в областта на медицината …

Два пъти в месеца, в сряда от 17:30 ч.
Да отворим отдавна забравени страници, да открием скрити послания, да  погледнем в невидими сфери, защото само духовният свят ни …
Всеки вторник от 17.30 ч. и повторение в  неделя от 20.00 ч.

Поуките от историята.  Причините за събитията. Изследванията на  процесите. Доблестта, славата, мъжеството.

БГ пълководци епизод 11
Гледайте всяка последна събота от месеца, точно в 19.00 ч.

Предаване за знакови фигури в новата българска военна история –
периодът от Балканските войни до края Втората световна война.
Сценаристи и водещи  са о.з. полк. проф. Димитър Недялков и
журналистът Георги Милков.

Излъчва се в събота от 19 ч.

Вдъхновението „Атлас“ е предаване за пътешествия, продължение на еблематичната рубрика, което запознава зрителите на Военния телевизионен канал с по-малко познати природни и исторически забележителности в България и чужбина. 

Войнишки разкази
„Войнишки разкази“ се излъча събота от 17:30 ч.

„Войнишки разкази“ е телевизионна поредица, която среща зрителите с популярни лица от българката култура и изкуство. В рубриката гостуват бивши и настоящи военнослужещи, чиято живот е свързан с опазване на родината и славното историческо минало на България. 

Военните репортери
Всяка събота и неделя от 18:30 ч.

„Военните репортери“ е рубрика, която показва ученията на видовете Въоръжени сили на Българската армия. Ако искате да научите повече за тренировките на Армията гледайте „ВТК“ всяка събота и неделя от 18:30 ч.

На живо всеки четвъртък от 19.15 ч.

„Социални профили“ с Евгени Мандаджиев е коментарно
предаване на Военния Телевизионен Канал, в което се поставя акцент върху обществените отношения, традициите, културата,
образованието и технологиите.

На живо всеки понеделник, сряда и петък от 19.15 ч.

„Пресечна точка” с Евгени Кръстев  е предаване на ВТК, в което приоритетни са темите от сферата на отбраната, националната и международна сигурност,…

Всеки вторник точно от 19:15ч.
Не пропускайте всеки вторник точно от 19 часа и 15 минути спортно коментарното предаване на ВТК “Спорт +” с водещи Добрин Иванов и Антоанета Илиева
Българските бойни знамена и маршове

Рубриката „Българските бойни знамена и маршове“ разказва историите на музейните светини, свидетели на героичните бойни действия. В него разкриваме още подвига на нашите поети и музиканти, които чрез силата на музиката и словото са се грижили за бойния дух на нашите предшественици.

Всяка последна неделя от месеца от 17.30 ч.

„Разкази за оръжието“ с Евгени Мандаджиев е предаване на Военния Телевизионен Канал, в което ви представяме оръжия от различни епохи и с интересна история.  Говорим в детайли за отделни образци – пушки, пистолети и хладни оръжия, които са били на въоръжение в Българската армия. Консултант на предаването е оръжейният експерт, доц. Георги Маринов.

АРХЕОСВЯТ – ЕПИЗОД 92 (2021)

Археосвят – по пътя на великите е уникален проект за българския телевизионен ефир. Малцина знаят, че първите оръжия в човешката история са открити именно на територията на днешна България. Ако искате да научите с каква технология са изработени тези оръжия или какви са майсторите, които са ги правили, гледайте историческата риалити поредица само по Военния телевизионен канал.

“Децата на Българската армия” e предаване за онези момичета и момчета, чийто родители са загубили живота си, изпълнявайки своя воински дълг. Те не са просто деца, останали без родител, те са разнообразна палитра от личности, които имат своите таланти, професионална реализация и мечти.

Войнишките паметници
На територията на България са положени костите на хиляди знайни и незнайни българи дали живота си за свободата на родината. Днес делото на някой от тях е увековечено с паметници, които разказват за героичния им подвиг. Ако искате да научите повече за славното минало на българската армия и народ гледайте рубриката на Военния телевизионен канал „Войнишките паметници“.
Конфликтни зони
Всеки последен петък от месеца в 18 часа.

„Конфликтни зони“ е предаването, което ще ви срещне с предизвикателствата пред сигурността, тлеещото напрежение в различни части на света, войните, тероризма и ролята на НАТО…

Войнишко око

„Войнишко Око” ще пречупи сивото ви всекидневие. Негови водещи са Красимир Белчев и Николай Илчев. Войнишкото око не изпуска нищо, не изпускайте и вие “Войнишко око”.

„На вахта“ е обзорно публицистично предаване, чиято цел е да представя теми и събеседници, свързани с морето и Военноморските сили. Рубриката дава информация за състоянието и развитието на флота, като гарант за сигурността на Източните морски граници на Евросъюза и Черноморския регион.

„Ордени и медали“ е предаване за държавните отличия на България. Ако искате да научите повече за наградните знаци, с които се отличават български граждани – държавни глави и ръководители на правителства, министри, политици, обществени и културни дейци, военни и представители на духовенството, които имат заслуги към Република България, гледайте рубриката „Ордени и медали“.

Българските пълководци

В своята хилядолетна история България е имала своите водачи, достойни личности, които са повеждали народа в едни от най-значимите и съдбоносни битки за независимостта и освобождението на страната. Ако искате да научите повече за съдбата и делото им гледайте предаването „Българските пълководци“.

През интересната история на българския военен костюм през различни епохи ще ви преведе предаването „Разкази за униформите“. Казват, че униформата може да разкаже много за духа на времето. А от водещия д-р Александър Въчков ще научите от къде идва кройката или защо върху копчетата виждаме герба на страната.

Филми ВТК

Scroll to Top