Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Камикадзета“ унищожиха военна база в Кандахар

[post-views]
Крайпътна бомба уби шест деца в Афгaнистан

afg atentatНай-малко 43 афганистански войници бяха убити при двойно бомбено нападение срещу казарма в южната провинция Кандахар. Това е третото нападение от началото на седмицата срещу афганистанските сили за сигурност. Талибаните поеха отговорност и за трите атаки.
Поредният смъртоносен ден за афганистански сили за сигурност. Последната атака в провинция Кандахар е извършена с военни джипове хъмфи, като в тях е имало най-малко 10 бойци на талибаните, се посочва в официалното съобщение на афганистанското министерство на отбраната. При атаката са пострадали девет души, а други шестима се водят в неизвестност. Военната база е напълно унищожена. Атаката идва 48 часа след един от най-кървавите дни за афганистанската армия от прекратяването на военната мисия на НАТО ИСАФ в края на 2014 г.
Във вторник талибаните атакуваха полицейска академия в източния афганистански град Гардез. При нападението бяха убити най-малко 41 души, а повече от 150 – ранени.
Същия ден военен джип натоварен с експлозиви уби над 30 души в провинция Газни. Според властите цел на нападението бил офисът на провинциални губернатор.
През последните месеци ситуацията със сигурността в Афганистан се влоши значително, което принуди САЩ и съюзниците им от НАТО да увеличат военното си присъствие в страната като част от тренировъчната мисия на Алианса „Решителна подкрепа“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани