Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ген. м-р Михаил Попов: Индивидуалната екипировка е фактор за повишаване на мотивацията

[post-views]
Ген. м-р Михаил Попов: Индивидуалната екипировка е фактор за повишаване на мотивацията

Mihail Popov_SVВъв Военен клуб – Стара Загора, се проведе анализ на резултатите от подготовката на 2-ра механизирана бригада за учебната 2018 г., в който  участва и командирът на Сухопътните войски  генерал-майор Михаил Попов. 
Въпреки некомплекта с личен състав и недостига от материални средства вие свършихте много работа. Надявам се 2019 г., че ще започне окомплектоването на личния състав с нова индивидуална екипировка, която е един от факторите за повишаване на мотивацията на военнослужещите. Това каза в словото си генерал-майор Попов.
Изминалата 2018 г. беше напрегната и наситена с мероприятия и учения за всички формирования от бригадата. Усилията на щабовете, командирите и личният състав от формированията бяха насочени към изпълнение на всички планирани мероприятия – като се започне с проверка на бойната готовност от Комисия от Щаба на отбраната в началото на февруари и преминем през напрегнатите летни месеци на съвместни учения в многонационален формат, посочи командирът на 2-ра бригада бригаден генерал Костадин Кузмов. Той представи най-важните направления от дейността на бригадата през 2018 г., като акцентира върху   подготовката и натовареността на формированията и завърши с основните отговорности и  предизвикателства през 2019 г. 
Заместник-командирът на бригадата полковник Недялко Ников извърши анализ на бойната подготовка, войсковия ред и дисциплината. Анализът продължи с изказвания на командирите на батальони и дивизиони от състава на бригадата.                                          

Най-ново

Единична публикация

Избрани