Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Поредна оставка в кабинета на Тръмп: Началникът на американското разузнаване се оттегли

[post-views]
Тръмп губи Сирия. Ще загуби ли и целия регион?

Donald TДиректорът на Националното разузнаване на САЩ Дан Коутс се оттегля от поста си. Това написа в Туитър американският президент Доналд Тръмп, като посочи, че за негов заместник ще номинира конгресмена от Тексас Джон Ратклиф.

Директорът на Националното разузнаване на САЩ Дан Коутс ще подаде оставка в средата на август, уточни американския президент Доналд Тръмп в Туитър. Като причина за оттеглянето си Коутс, който наблюдаваше работата на всички останали разузнавателни служби, включително ЦРУ и Агенцията за национална сигурност, е посочил, че е дошло времето да продължи напред и да отвори нова глава в живота си. Оттеглянето на Коутс, е поредната високопоставена оставка в администрацията на Тръмп, коментират американските медии. Те припомнят и за съществуващите търкания между президента и директора на националното разузнаване по редица въпроси. От руската намеса в американския политически живот, до ядрените програми на Северна Корея и Иран. Припомням, че след влизането си в Белия дом Тръмп многократно обвиняваше службите си в некомпетентност, а докладите им – в наивни.

Най-вероятно следващият директор на влиятелната разузнавателна дирекция ще е конгресмена от Тексас Джон Ратклиф, който е известен с лоялността си към президента Доналд Тръмп.

 

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани