Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Среднощен екшън в Киев: Стреляха с гранатомет срещу сграда в центъра

[post-views]
Предотвратиха атентат в Алмати

PoliceСреднощен екшън в центъра на Киев. Неизвестен извършител стреля с гранатомет срещу офис-сграда на най-голямата строителна компания в Украйна – „Мостобуд“. Няма данни за пострадали и ранени при нападението.

Инцидентът е станал  между 1:00 и 1:30 ч. през нощта. Снарядът е попаднал на четвъртия етаж в сградата на „Мостобуд“ и е счупил близките прозорци, а самата експлозия е била чута на повече от 5 километра разстояние. На местопрестъплението е открит ръчен противотанков гранатомет и е иззет за анализ. Полицията издирва двама мъже, за които се смята, че са извършили нападението и са избягали в неизвестна посока.

Органите на реда блокираха движението в центъра на Киев и задействаха специален оперативен план. На място работят следователи, сапьори и екипи с кучета, които проучват терена и изясняват подробностите по случая.

Потърпевшата компания е най-големият строителен предприемач в страната, специализиран в изграждането на мостове, надлези, тунели и други конструкции.

На 13 юли подобно нападение беше извършено и срещу водеща медия в украинската столица. Тогава случаят беше обявен за терористичен акт, но извършителите така и не бяха установени.

 

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани