Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Япония празнува: Новият император Нарухито се възкачи на трона

[post-views]
Япония празнува: Новият император Нарухито се възкачи на трона

japan nov imperator

Япония празнува възкачването на престола на новия император Нарухито. Монархът положи клетва да изпълнява задълженията си на пищна церемония в Токио. Над 2000 официални гости, сред които българският президент Румен Радев и съпругата му Десислава присъстваха на интронизацията.

Високопоставени гости, сред които световни лидери и кралски особи присъстваха на интронизацията на японския император – събитие, което се случва веднъж на поколение. По традиция, която се спазва от над 700 години, церемонията се проведе в „Боровата зала“ на императорския дворец.

Самата церемония е една от многото официална събития в чест на 59-годишния монарх, който получи императорски правомощия още на 1 май, след решението на 89-годишния му баща Акихитп да се оттегли от престола. Това бе прецедент в историята на японската монархия и дори се стигна до промяна на конституцията.

Денят на интронизация се смята за официален празник в Япония. Този път в чест на новия император Нарухито правителството обяви, че ще амнистира  над половин милион затворници, осъдени за дребни престъпления.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани