Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нов епизод от войната между наркокартелите в Мексико – убиха група американски граждани

[post-views]
Серия арести на членове на наркокартели в два щата на Мексико породиха бунтове

Mexiko-police

Армия и полиция са на крак в Мексико след като група американски граждани стана поредната жертва на войната между наркокартелите. Загиналите са представители на местната мормонска общност, съобщиха мексиканските власти. Броят на жертвите според различните източници варира между 9 и 12, като по-голямата част от тях са деца.

Убитите са членове на известното семейство ЛеБарон, което е част от установената в Мексико преди десетилетия мормонска общност, съобщават местните власти. Група от няколко майки с повече от 10 деца пътувала между щатите Сонора и Чиуауа, когато попаднала на засада на въоръжени мъже.

Нападнатите са роднини на активиста Хулиан ЛеБарон, съобщават мексиканските медии. Първите жертви са негова братовчедка и четирите ѝ деца. Те изгорели живи в автомобил, който се запалил от изстрелян в резервоара му куршум. По-късно били похитени и други две коли с общо 12 души. Впоследствие са открити още тела. Службите продължават издирването на няколко деца, които са в неизвестност. Предполага се, че едното от тях е простреляно.

Разследващите работят по две основни версии. Смята се, че убитите неволно са попаднали на престрелка между враждуващи банди или объркана самоличност на целите ги е превърнала в невинни жертви на кървавата война между наркокартелите в Мексико.

Най-ново

Единична публикация

Избрани