Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

РБ Лайпциг си върна третото място в Бундеслигата след победа над Кьолн

[post-views]
Лайпциг остана на върха след драма и голово шоу с Борусия

RED BUL ZALZЛайпциг се завърна на третото място в германската Бундеслига, след като победи с 4:2 Кьолн като гост в последна среща от 29-ия кръг :
Домакините от Кьолн откриха резултата още в седмата минута чрез Джон Кордоба. При една от първите си опасни атаки в срещата Кьолн стигна до удар в гредата на вратата на Лайпциг, а Кордоба бе най-съобразителен и при добавката реализира за 1:0.
Гостите обаче още до почивката обърнаха резултата в своя полза. Патрик Шик изравни за 1:1 с удар с глава в 20-ата минута, а в 38-мата Кристофър Нкунку се разписа за 2:1 за гостите. В началото на второто полувреме паднаха останалите три попадения. Тимо Вернер отбеляза в 50-ата минута 25-ия си шампионатен гол за сезона, но само пет минути по-късно Антони Модест върна надеждите на Кьолн, намалявайки на 2:3 с красив далечен изстрел.
Точка на спора в 57-мата минута сложи Дани Олмо. Испанецът оформи крайното 4:2. С победата Лайпциг събра 58 точки, като изостава с две от втория Борусия Дортмунд и на десет от лидера Байерн Мюнхен. Кьолн е на 11-о място в класирането с 34 точки, но няма победа вече пет последователни кръга.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани