Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тактическото учение на флотилия бойни и спомагателни кораби „Черно море – 2020” продължава с изпълнение на задачи по търсене и спасяване на море

[post-views]
Тактическото учение на флотилия бойни и спомагателни кораби „Черно море – 2020” продължава с изпълнение на задачи по търсене и спасяване на море

vms„Черно море – 2020” започна на 8 юни с преход на корабите от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби от пунктовете за постоянна vmsдислокация в Бургас и Варна до районите, в които се провежда тактическото учение. Противоминните кораби от състава на съединението извършиха предварително обследване на назначените райони за откриване и унищожаване на морски мини и осигуриха прехода на корабите.

В хода на учението патрулните кораби и корабите със спомагателно назначение изпълниха задачи по отразяване на асиметрична заплаха от въздушен противник и бързо движещи се надводни плавателни средства; приемане и предаване на гориво на море; оказване на помощ на повреден и аварирал кораб на море и ескорт на кораб с особено ценен товар. Проведени бяха и артилерийски и ракетни стрелби, операция по контрол на корабоплаването и проверка на кораб със съмнително поведение, учения по борба с въздушен, подводен и надводен противник, в които участваха всички кораби от състава на съединението.

???????????????????????????????????? vmsУчението на флотилията продължава с тренировки по тактическо маневриране на корабите от съединението и с операция по търсене и спасяване на море с участието на вертолет AS – 565 МВ „Пантер“ от състава на ВМС.

Източник: mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани