Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пандемията от КОВИД-19: Антирекорди в САЩ и Бразилия

[post-views]
Буре с барут: Първи случай на Ковид-19 в гръцки бежански лагер

koronavirusПандемията от КОВИД-19 продължава да се разраства с бързи темпове в световен мащаб, алармират от СЗО. През последното денонощие САЩ и Бразилия отчетоха нови антирекорди по брой заразени и починали. Притеснителна остава и ситуацията в Европа, където във все повече страни се забелязва частично връщане на карантинните мерки.

Само за последното денонощие в Бразилия са регистрираните рекордните 45 хиляди нови случая с КОВИД-19, като сред тях се оказа и президента на страната Жаир Болсонаро, за който вирусът е просто грип, а карантинните мерки са вредни за икономиката. Освен високата температура, като цяло състоянието на 65 годишният държавник е добро, съобщиха здравните власти. Новината очаквано разпали разгорещен обществен дебат между привържениците и опонентите на Болсонаро, който е често обвиняван за здравната криза в страната, която до този момент е отнела живота на 65 хиляди души.

Ръст на новите случаи със заболяването продължава да се отича в САЩ, където броят на заразените прескочи границата от 3 милиона души. Най-тежка е ситуацията в Тексас и Флорида, където здравните системи и на двата щата са на предела си, заради бързото покачване на новозаразените.

В Европа притеснителна остава ситуация в Испания, където власите обмислят да поставят под карантина още два региона на страната, заради появата на огнища на вируса.

Според последните данни на университета Джонс Хопкинс броят на заразените по света е достигнал до 11 милиона и 800, а броя на починалите е малко над 540 хиляди души.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани