Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

С четирилистни детелини изпратиха джудистите ни за Токио 2020

[post-views]
С четирилистни детелини изпратиха джудистите ни за Токио 2020

С четирилистни детелини за късмет изпратиха джудистите ни, които ще участват на олимпийските игри в Токио това лято. Ивелина Илиева, Ивайло Иванов и Янислав Герчев бяха приветствани от над 500 деца от 12 държави на турнира „Панагюрище оупън“, я в зала „Асарел Арена“.

Олимпийските участници в турнира по джудо в Токио раздаваха повече от половин час автографи на своите почитатели. След световното първенство стана ясно, че страната ни ще има трима представители в на игрите в Токио. В категория до 60 кг. при мъжете ще участва Янислав Герчев, който се класира седми на шампионата на планетата и си осигури виза за олимпиадата това лято.

Другият български джудист в Токио ще е Ивайло Иванов.Той се надява този път да стигне до отличията в най – престижното състезание на планетата. На игрите в Рио 2016 г. Иванов се класира на седмо мяст в категория до 81 кг.

При жените на Олимпийските игри в Токио за медал в категория до 57 кг. ще се бори Ивелина Илиева. Тя спечели виза, независимо че пропусна няколко турнира заради тежка контузия в коляното, която лекува в Швейцария.

Тази седмица Янислав Герчев и Ивайло Иванов са на лагер в комплекс „Камчия“, а Ивелина Илиева ще продължи подготовката си в Словения.

Турнирът „Панагюрище оупън“ се организира за пети пореден път от столичния клуб „Топалов“, старши треньор, на който е бившият национален състезател Костадин Топалов.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани