Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нов Класификатор на длъжностите на военнослужещите в МО

[post-views]

Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на класификатор на длъжностите на военнослужещите в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, приет с Постановление № 309 от 14 декември 2018 г. (обн., ДВ, бр. 105 от 2018 г., в сила от 1.01.2019 г., изм. и доп., бр. 86 от 2019 г., изм. бр. 101 от 27.11.2020 г.).
С настоящия проект на Постановление за изменение и допълнение на Класификатора се предлагат промени по смисъла на чл. 24, ал. 2 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, основно свързани с осигуряване на необходимите длъжности за военнослужещи по длъжностни нива в обхвата на военните звания в изградената организационна структура на Въоръжените сили.
Въвеждат се нови длъжности и се изменят длъжности, необходими за трансформирането на системата за ръководство, командване и управление, оптимизиране на системите за логистична поддръжка и комуникационно­информационна поддръжка и киберотбрана, както и военнообразователната система.
Разкриват се нови специфични длъжности за използване, обслужване и осигуряване на новопридобити въоръжение и техника.
Измененията ще влязат в сила от 01.09.2021 г.

Най-ново

Единична публикация

Избрани