Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ще има Комисия по отбрана в парламента

[post-views]
Президентът свиква новия парламент на 15 април

Депутатите приеха Правилника за организацията и дейността на парламента. Народните представители решиха да има 22 постоянни парламентарни комисии. Въпреки че в предишните варианти Комисията по отбрана бе предлагана като част от Комисия за национална сигурност, бе прието да има самостоятелна Комисия по отбрана.
Това решение на временната Комисия по подготовката на правилника събуди спорове, тъй като според депутати отбраната също е част от националната сигурност. Тогава до него се стигна, защото имаше настояване Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения да бъде подкомисия на вътрешната комисия.
В парламента ще има три постоянни специализирани комисии в областта на националната сигурност: Комисия по отбрана, Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения. Председателството на Комисията за службите ще бъде на ротационен принцип от шестте парламентарни групи за една сесия, поред, според броя на депутатите. Заседанията й ще са закрити.

Най-ново

Единична публикация

Избрани