Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Челси разпиля Ювентус за 1/8-финал в Шампионската лига и го измести от върха

[post-views]
Челси разпиля Ювентус за 1/8-финал в Шампионската лига и го измести от върха

Европейският шампион Челси разби гостуващия на „Стамфорд Бридж“ тим на Ювентус с категоричното 4:0 в големия сблъсък от петия кръг в група „H“ на Шампионската лига. Трево Чалоба откри резултата в 25-ата, а Рийс Джеймс удвои в 56-ата минута. Калъм Хъдсън-Одой наниза нов гол в 58-ата, а резервата Тимо Вернер оформи крайното 4:0 в петата минута от добавеното време. „Сините“ изиграха много силен мач, в който не оставиха съмнения в превъзходството си. Те контролираха двубоя през всичките 90 минути. „Биаконерите“ изобщо не показаха, че са дошли да се борят за нещо сериозно, като не създадоха почти нищо пред вратата на Едуард Менди.

С този успех Челси се изкачи на върха в групата с 12 точки, колкото имат и Ювентус, но лондончани са с по-добра голова разлика и с по-добри показатели в преките двубои.

В последния кръг „сините“ гостуват на Зенит Санкт Петербург, докато „старата госпожа“ приема Малмо.

В другият мач от група Н, Малмьо взе първа точка в тазгодишното издание на Шампионската лига, след като завърши наравно 1:1 у дома със Зенит. Домакините бяха тотално надиграни от руския шампион, но успяха да поведат с гол на Сьорен Риекс, но след това равенството донесе Ярослав Ракитски, който се разписа от дузпа във втората минута на добавеното време на мача.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани