Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След 30 часа издирване полицията в Ню Йорк задържа заподозрения за стрелбата в Бруклин

[post-views]
След 30 часа издирване полицията в Ню Йорк задържа заподозрения за стрелбата в Бруклин

Полицията в Ню Йорк съобщи, че е задържала основния заподозрян за стрелбата в една от метростанции на Голямата Ябълка 62-годишният Франк Джеймс. При инцидентът пострадаха общо 23 души. Мотивите за нападението се изясняват.

Заподозреният Франк Джеймс беше задържан след 30 – часова операция по издирването му, в която освен полицията в Ню Йорк взеха участие и агенти на Федералното бюро за разследване.

Стрелецът е бил арестуван в Манхатън, след като властите получили сигнал за местонахождението, съобщиха от нюйоркската полиция.

Кичънт Сюел – комисар от полицията в Ню Йорк:

„В продължилата близо 30 часа операцията участваха буквално стотици детективи. Арестът беше извършен и с помощта и сътрудничеството с партньорите от другите правоприлагащи органи, като ФБР, отдела за борба с тероризма,  Центъра за разузнаване на престъпленията с огнестрелно оръжие и шерифския отдел. Така успяхме бързо да стесним периметъра и да го хванем.“

При инцидента във вторник пострадаха 23 души, като десет от тях  бяха простреляни от 62-годишният Франк Джеймс. Медиите в Ню Йорк посочват, че заподозреният има богато криминална минало, като през 90-те години на миналия век, е задържан на 9 пъти.

Според други медии, заподозрения е имал и психически проблеми, като посочват, че от няколко години е поддържал канал в Ю Тюб, в който разпространявал конспиративни теории и расова омраза. Макар мотивите му за нападението да се изясняват, в последните си видеа Франк Джейс говори, че е цитирам „изпълнен с омраза и гняв“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани