Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Доклад на курсант в топ 10 на най-добрите научни трудове

[post-views]
Доклад на курсант в топ 10 на най-добрите научни трудове

Доклад на курсант от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е сред 10-те най-добри в Първата национална студентска научна конференция „2022: Икономическите предизвикателства пред Европа“. Курсант старшина I стeпен Благовест Асенов от специализация „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“ разработи и изнесе доклад на тема „Природният газ като фактор за инфлацията в Европа и ЕС“. С него той се класира в челната десетка на най-добрите научни трудове в сферата на икономиката.

Конференцията се проведе на 9 май 2022 г. В нея взеха участие студенти, магистри и докторанти от университети от цялата страна.

Храмов празник на църквата „Св. Николай“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се проведе на 9 май 2022 г. На празничната Света литургия, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, присъстваха членовете на Църковното настоятелство, на Съвета на настоятелите на Висшето военноморско училище и десетки миряни, съобщи за в. „Българска армия“ капитан-лейтенант Георги Николов. Митрополит Йоан възведе за иподякон курсант, който се обучава във флотската Алма матер. За четец и певец на Българската църква бе постриган Томас Колев. Новопостриганият иподякон е втори курс в специализация „Корабни машини и механизми“.

Най-ново

Единична публикация

Избрани