Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сътрудничим си със САЩ в областта на киберсигурността

[post-views]
Сътрудничим си със САЩ в областта на киберсигурността

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на националните сили за киберотбрана на САЩ генерал-майор Уилям Хартман обсъдиха на работна среща въпроси, свързани с киберсигурността.  

Адмирал Ефтимов подчерта важността на домейна за киберотбрана, довела до включването му като отделно направление за работа в приетата 10-годишна пътна карта за сътрудничеството със САЩ в областта на отбраната. Той отбеляза ключовото значение на обмяната на опит за развитието на националните ни способности за киберотбрана. Началникът на отбраната повдигна темата за набирането и задържането на служба в Българската армия на специалисти в тази силно конкурентна сфера.  

В рамките на срещата бе обсъден напредъкът по инициативите за съдействие на Министерството на отбраната на САЩ за изграждането и развитието на способности на българското военно ведомство в областта на киберотбраната. Отбелязано бе влиянието на хибридните и киберзаплахи върху дейността на институциите. Обменен бе и опит по изграждането на специализирани полигони за провеждането на кибертренировки и учения.

Генерал-майор Хартман сподели, че целта на оказваната помощ е постигането на съвместимост в работата на българските и американските структури по киберотбрана.

Най-ново

Единична публикация

Избрани