Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лудогорец официално освободи Анте Шимунджа

[post-views]
Лудогорец официално освободи Анте Шимунджа

Анте Шимунджа бе освободен от поста старши треньор на Лудогорец. Решението бе взето след домакинския мач с Пирин в неделя, който шампионите загубиха с 0:1. Помощниците на словенеца остават временно в отбора, за да помогнат на новия треньор, чието име ще бъде обявено скоро.

Шимунджа бе назначен за старши треньор на Лудогорец през януари 2022 г. Под негово ръководство отборът стана шампион за 11-и път и игра в групите на Лига Европа.

„ПФК Лудогорец благодари на Анте Шимунджа за свършеното в Лудогорец и му пожелава успех в кариерата занапред“, написаха от клуба.

Неговото място се очаква да бъде заето от бившия национален селекционер Ивайло Петев. Твърди се, че специалистът, който за последно бе начело на Босна и Херцеговина, вече е постигнал договорка с ръководството на „орлите“. В Разград той се завръща с двама доверени души, с които работи и в Сараево – треньор на вратарите и асистент.

Петев може да води Лудогорец още в неделното домакинство на Черно море. Мачът с варненци е в неделя от 14:15 часа на “Хювефарма Арена”.

Бившият футболист на Литекс вече веднъж беше треньор на “орлите” през периода 2010-2013 г. и спечели с тях първите две титли в тогавашната “А” група. Той бе уволнен след първия мач със Слован Братислава от квалификациите в Шампионската лига през лятото на 2013-а, загубен с 1:2 в Словакия. Постът му бе зает от Стойчо Стоев.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани