Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нашият военен кораб плава край Бразилия на път за дома

[post-views]
Нашият военен кораб плава край Бразилия на път за дома

”Българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ (НИК-421) пътува обратно към дома през Атлантическия океан. Към момента все още плаваме в бразилски води“, каза специално за вестник „Българска армия“ корабният лекар старши лейтенант д-р Петко Гинев от Клиниката по ортопедия и травматология към ВМА в София.

Около средата на април се очаква да достигнат Картахена, Испания, където на борда ще се качат 23-ма курсанти от ВВМУ ”Н. Й. Вапцаров” от различни специалности – механици, навигатори, логистици, както и един курсант – военен медик. Подобно на свои колеги в началото на пътуването, те ще проведат 10-дневна плавателна практика. След Картахена корабът ще се отбие в Пирея (Гърция) по повод на обсъждането на взаимно сътрудничество между ВВМУ и гръцката военноморска академия.

”Подържаме скорост от 9–10 възла. Метеорологичните условия са благоприятни. Екипажът е здрав. Беше извършена оценка на нужните ремонти и подобрения по кораба, които да се реализират, когато НИК-421 достигне дома”, сподели старши лейтенант д-р Гинев.

Подробности четете в новия брой на в-к «Българпска армия»

Най-ново

Единична публикация

Избрани