Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Григор Димитров се класира на полуфинал в Чънду, Китай

[post-views]
Григор Димитров стартира с победа в Марсилия

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров постигна безкомпромисна победа над 53-тия в света Кристофър О’Конъл с 6:4, 6:1 за 85 минути и се класира на полуфиналите на турнира от категория АТР 250 в Чънду, Китай

За втори път в кариерата си след 2016-а Григор Димитров е полуфиналист в Чънду, като го очаква пореден двубой срещу Александър Зверев, който стигна до тази фаза с два измъчени трисетови успеха. Тенисистът ни за четвърти път през тази година е на полуфинал на турнир от АТР – предишните бяха в Ротердам, Женева и Вашингтон, като в швейцарския град той преодоля тази фаза и стигна до битка за трофея. Австралиецът Кристофър О’Конъл се бори стоически но Григор игра много премерено, показа добър рефлекс на мрежата и в края на мача сервис-форхенд свърши работа за крайната победа на Димитров. Поставеният под номер 3 българин отстрани О’Конъл след 6:4, 6:1 за час и 25 минути.

В първия сет най-добрият български тенисист направи решителен пробив за 6:4,след което поведе в резултата. Във втората част австралиецът не успя да се противопостави на по-силната игра на Димитров, който на два пъти спечели подаването на О’Конъл и изцяло контролираше събитията на корта. Крайното 6:1 дойде още след първата възможност за приключване на двубоя в полза на Григор Димитров.   Следващият съперник на българина е лидерът в основната схема Александър Зверев от Германия, който елиминира сърбина Миомир Кецманович с 2:1 сета в отделните части 5:7, 7:5 и 6:2.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани