Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Върховният лидер на Иран намекна за възможност за преговори със САЩ относно ядрената програма на Техеран

[post-views]
Върховният лидер на Иран намекна за възможност за преговори със САЩ относно ядрената програма на Техеран

Върховният лидер на Иран създаде възможност за подновяване на преговорите със САЩ относно бързо развиващата се иранска ядрена програма, като заяви на правителството, че „няма пречка“ за взаимодействие с „врага“, предаде Асошиейтед прес.

Аятолах Али Хаменей очерта ясни червени линии за всякакви преговори, които се водят под ръководството на правителството на президента-реформатор Масуд Пезешкиан, и отново предупреди, че на САЩ не може да се вярва.

Коментарите му обаче напомнят тези, направени по времето на сключването на ядреното споразумение на Иран със световните сили от 2015 г., според което ядрената програма на Техеран беше значително ограничена в замяна на отмяната на икономическите санкции.

„Не трябва да възлагаме надеждите си на врага. За плановете си не трябва да чакаме одобрение от враговете“, каза Хаменей във видео, излъчено от държавната телевизия. „Но не е противоречиво да разговаряме със същия този враг по някои въпроси, няма пречка за това“, добави той.

Хаменей, който има последната дума по всички държавни въпроси, обаче все пак предупреди кабинета на Пезешкиан: „Не се доверявайте на врага“.

85-годишният Хаменей от време на време призовава за преговори със САЩ или пък отхвърля идеята, след като предишният американски президент Доналд Тръмп едностранно изтегли страната си от ядрената сделка.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани