Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Александър Томаш е новият старши треньор на ЦСКА

[post-views]
Александър Томаш е новият старши треньор на ЦСКА

Александър Томаш е новият старши треньор на ЦСКА. Той заменя на поста Томислав Стипич, който се раздели с клуба след серия от слаби резултати от началото на сезона.

Въпреки седемте победи от седем проведени контроли на лятната подготовка и доброто първо полувреме срещу Лудогорец в откриващия кръг на първенството, Стипич не оправда гласуваното доверие, записвайки четири загуби в първите си пет срещи начело на столичния гранд. Доверието на ръководството се изчерпа след загубата от Арда с 1:2 в Кърджали.

Томаш от своя страна застана начело на Спартак Варна преди старта на кампанията. Новаците в Първа лига потеглиха много силно, като са трети в таблицата след шест кръга, на два пункта от лидера Левски, който е и следващият съперник на „соколите“ в елита.

„Александър Томаш се завърна в редиците на “армейците”, а негови помощници ще бъдат Косьо Мирчев и Христо Колев. Треньор на вратарите в щаба на Томаш е Тодор Кючуков. Илиян Митрев остава кондиционен треньор на тима. Желаем им успех и победа още в петък.

Предвид кратките срокове за подготовка преди мача, представянето на новия ни треньор ще бъде следващата седмица. Ще ви уведомим допълнително за подробностите“, обявиха от ЦСКА.

45-годишният роден специалист ще дебютира още при домакинството на Ботев Пд, което е в петък, 30 август, от 21:30 часа и ще се проведе на стадион „Локомотив“ поради предстоящите концерти на „Васил Левски“. Той пристигна по-рано днес на клубната база в Панчарево, а преди него там акостира и един от помощниците му Константин Мирчев.

Томаш е водил в кариерата си освен Спартак още отборите на Банско, Локомотив Горна Оряховица, Верея, Берое, Етър и Локомотив Пд. След Ботев за Томаш и „червените“ по програма предстои Вечно дерби с Левски, което на този етап ще се играе на „Герена“ без фенове на „армейците“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани