Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Динамо (Загреб), Слован (Братислава), Цървена звезда и Лил продължават в основната схема на Шампионска лига

[post-views]
Динамо (Загреб), Слован (Братислава), Цървена звезда и Лил продължават в основната схема на Шампионска лига

След Йънг Бойс, Спарта Прага и Залцбург още четири отбора се класираха за основната схема на турнира Шампионска лига след като преодоляха квалификациите. Участието си продължават Динамо (Загреб), Слован (Братислава), Лил и Цървена звезда

Карабах – Динамо (Загреб) 0:2

Динамо (Загреб) си осигури влизане в основната схема на Шампионска лига, след като отстрани Карабах. Шампионът на Азербайджан, който стигна до разграмната победа със 7:2 над Лудогорец в Разград, бе надигран за втори път. Динамо спечели реванша в Баку с 2:0 и продължава напред с общ резултат 5:0. Марко Пяца откри резултата в 32-ата минута, а автогол на бразилеца Матеус Силва в 53-ата минута довърши домакините и класира напред Динамо.

Слован (Братислава) – Мидтиланд  3:2

Слован Братислава също се класира за основната фаза на най-престижния европейски клубен турнир. Словашкия отбор надделя над Мидтиланд с 3:2 в реванша след 1:1 в първата среща. Марко Толич даде аванс на Слован, но датчаните стигнаха до обрат чрез Арал Симсир и Франкулино. Попадения на Толич и Тигран Барсегян в рамките на 4 минути донесоха мечтаното класиране за Слован.

Цървена звезда – Бодьо/Глимт  2:0

Цървена звезда обърна Бодьо/Глимт и се класира за основната фаза на Шампионска лига. Сръбският отбор загуби първата среща с 1:2, но спечели реванша с 2:0, за да продължи напред в турнира с общ резултат 3:2. В хода на целия мач “звездашите” диктуваха развоя на събитията. В 13-ата минута изстрел на Ин-Бом Хуанг бе спасен от вратаря на гостите Никита Хайкин. 13 минути по-късно отборът от Белград откри резултата, чрез успешно изпълнена дузпа от Бруно Дуарте, а крайното 2:0 оформи Урош Спаич, който не остави шансове на вратаря на норвежкия тим в 59-ата минута. Така с общ резултат 3:2 Цървена звезда продължава участието си в основната фаза на  турнира.

Славия (Прага) – Лил  2:1

В друг мач от плейофите на Шампионска лига, Славия Прага бе близо до това да поднесе изненада срещу Лила. Чехите спечелиха реванша с 2:1, но отпаднаха с общ резултат 2:3. Гръцкият халф Христос Заферис откри резултата за чехите още в петата минута. След почивката Славия се хвърли да изравнява резултата след 0:2 в първата среща, но безуспешно и Едон Жегрова изравни за „песовете“ в 77-ата минута. Иван Шранц отново даде преднина на Славия пет минути преди края на редовното време, а чехите удариха два пъти гредите в последните минути, но в крайна сметка отпаднаха от турнира.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани