Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руски политици са критикувани, след като публикуваха снимки от луксозни почивки

[post-views]
Руският министър на отбраната Шойгу посети войските в Украйна, съобщи военното ведомство в Москва

Снимки на руски политици, които почиват на далечни места, бяха публикувани, докато инвазията на Русия в Украйна продължава, а обикновените граждани се борят да живеят нормално в условията на военновременна икономическа ситуация, предаде ДПА.

В петък Денис Долженко, член на местната власт във Вологодска област, публикува снимка в социалните мрежи, на която се вижда как той е на плажната ивица в Дубай. Внимание привлече и друга снимка, на която Долженко е заедно с Ксения Шойгу, дъщерята на руския военен министър Сергей Шойгу, като според руски медии и тази снимка е била от Дубай.

По този повод губернаторът на Вологодска област Олег Кувшинников написа в „Телеграм“, че докато сънародниците им рискуват живота си и защитават интересите на страната, някой смята за допустимо да почива в луксозни курорти и да съобщава за това в социалните мрежи.

От друга страна, никой от централната руска власт не коментира кадрите с дъщерята на Шойгу.

Наскоро друг руски политик ядоса сънародниците си с новогодишно поздравление. Във видео се вижда как Максим Василев от Курска област, която е на границата с Украйна, пие коктейли на бар на плажа в Мексико и пожелава на всички „много пари и добро настроение“.

По разпореждане на руския президент Владимир Путин около 300 000 мъже бяха мобилизирани миналата есен за войната в Украйна. Още стотици хиляди руснаци избягаха в други държави от страх да не бъдат призовани да се бият и бяха наречени от руската пропаганда „предатели на родината“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани