Информационен център на Министерство на oтбраната

Управление

liubomir-denovДиректор на ИЦ на МО:
Любомир Денов

Любомир Денов е роден на 9 ноември 1953 г. в Плевен. Завършил е Математическа гимназия в Плевен , военна журналистика в Лвов, днешна Украйна, и военната академия „Г. С Раковски“.  След 2-годишна офицерска служба в 18-и артилерийски полк започва работа във вестник „Народна армия“, преименуван в „Българска армия“. През лятото на 1992 г. напуска армията малко след като е повишен в звание подполковник. От 1992 г. до май 2017 г. работи като редактор в отдел „Политика“ на  вестник „24 часа“. Отговарял е за ресор „Сигурност“. Член на СБЖ. Близо 10 г. е председател на журналистическото дружество в Пресгрупа „168 часа“.
От май 2017 г. е назначен за съветник на министъра на отбраната и директор на Информационния център на МО. Владее руски език, ползва френски и английски.

 

toma-ivanovЗам. директор на ИЦ на МО:
Тома Иванов

Тома Иванов е роден на 10 февруари 1957 година. Завършил е Университета за Национално и световно стопанство, магистър икономист „Финанси и кредит“, сертифициран експерт оценител, с квалификация „Управление на кризи“.
Началото на кариерата си започва през 1982 г. като главен счетоводител и финансов ревизор към Българския ловно-рибарски съюз. В БНТ постъпва през май 1990 г., като в продължение на 12 години минава през всички нива на управление: гл. счетоводител, финансов директор, член на УС на БНТ, изпълнителен директор, вр. и. д. Генерален директор. Бил е един мандат член на СЕМ в периода ноември 2001 – февруари 2006 г. От март 2006 до юли 2008 е директор на дирекция „Недвижими имоти“ към Министерство на отбраната. В периода 2009 – 2010 г. е директор на дирекция „Технически средства и производство“ на БНТ. От 2014 г. до момента е зам. Директор на Информационния център на МО.
Ползва английски, немски и руски език.

 

IMG_8530

Зам.директор по художествено-творческата част на ИЦ на МО:
Мария Цветкова

Мария Йорданова Цветкова е родена на 30 април 1975 г. в гр. Ямбол. Завършила е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, магистър по международна журналистика. Журналист с 20-годишен опит в телевизията, работила е като репортер, главен редактор, водещ на Новини и публистични предавания, автор на исторически филми. Режисьор и сценарист е на документалната филмова поредица на Военния телевизионен канал „Помни войната 1915-1918“, която увековечава бойната слава на Българската армия през Първата световна война и героизма на българските войници и офицери. Част от поредицата са създадените през 2018 година филми, на които е автор, "България влиза в Първата световна война", "Разгромът на Сърбия" и "Леринската операция и Каймакчалан". В момента работи върху четвъртия филм "Тутраканската епопея".
От септември 2017 г. е назначена за заместник-директор по художествено-творческата част на Информационния център на МО.

Scroll to Top