Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Разговор за Звездния ни път

[post-views]

Министърът на отбраната Ангел Найденов се срещна вчера с първия български космонавт генерал–лейтенант от резерва Георги Иванов. На срещата присъства и Божана Димитрова, автор на книгата „Разговор с първия български космонавт на България”, съобщиха от МО.
Министър Найденов заяви, че не е имал никакви колебания да бъде патрон на честването на 35-годишнината от първия полет на българин в Космоса. Той подчерта,че това е дължимо признание и уважение към приноса, конкретните резултати и постижения на Георги Иванов. „Изпитвам респект към всичко онова, което човек може да прочете, да види, да чуе или да си спомни за полета от преди 35 години”, каза министърът на отбраната.
По време на срещата бяха обсъдени и събитията, свързани с честването на 35-та годишнина от първия полет на българин в Космоса. „Искам в рамките на тези дни, около 20 април и след това, да се чуе какво е направила досега България в областта на космонавтиката“, каза Георги Иванов. Той подчерта, че тази година се отбелязват и 45 години от създаването на Института за космически изследвания.

Най-ново

Единична публикация

Избрани