Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Днес в 3-та авиобаза „Граф Игнатиево” беше специален и различен ден

[post-views]

Днес в 3-та авиобаза „Граф Игнатиево” беше специален и различен ден, тук последният си полет направи един човек, отдал живота си на авиацията – генерал Симеон Симеонов.

Генералът беше посрещнат с почести в авиобазата.

Двамата с командира на 3-та авиобаза бригаден генерал Иван Лалов проведоха брифинг за предстоящия полет. Запознаха се с обстановката, облякоха специалните костюми и потеглиха към пистата.

Генерал Симеонов ни е споделял, че в кабината пилотът трябва да забрави всичките си проблеми, а със самолета трябва да се говори на „Вие”. И днес той не изневери на това верую, а показа, че до последния ден под пагон трябва да си професионалист и да не пренебрегваш правилата. Единствената разлика от всеки друг полет беше, че на този имаше много изпращачи – най-близките му хора и много приятели.

Истинско майсторство демонстрираха двамата генерали, това беше полетът на асовете.

Много емоция имаше в посрещането, очите на генерал Симеонов се напълниха със сълзи, когато се прощаваше с военнослужещите от ВВС.

Командирът на базата подари на Генерал Симеонов колаж с мотото „Винаги един от нас” и хермошлем, който има специална символика за пилотите от по-старите поколения.

Изненадите не спряха до тук. Последната подготвена от съпругата на генерал Симеонов и екипа на авиобазата беше изпълнение на любимата му група „Грамофон”.

Най-ново

Единична публикация

Избрани