Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Флагман” откри сезона

[post-views]

Откриването на летния почивен сезон за военнослужещите, цивилните служители от системата на Министерството на отбраната и техните семейства започна с тържество в почивната база на хотел “Флагман” в курорта „Свети Константин и Елена”. Организатори тази година бяха отдел „ВПД” – Варна на Изпълнителната агенция „ВК ВПД”, чийто началник Иван Кожухаров посрещна високопоставени гости от МО и двамата заместник изпълнителни директори на агенцията – Ивелин Николов и Данаил Димов, виетнамското военно аташе Чу Ман Куан, депутати, началници на отдели в агенцията, генерали, офицери. Пита, шарена сол и мед им поднесоха деца, облечени в народни носии и бяха прочетени поздравителни адреси по случай откриването на сезона от началника на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” кап. I ранг професор, доктор на военните науки Боян Медникаров и др. организации.

От сцената в двора на хотела Иван Жерков, началник на политическия кабинет на министъра на отбраната заяви, че за сегашния екип на МО социалната политика е един от четирите приоритета. Промените в Закона за отбраната и въоръжените сили дават възможност на военнослужещите да се пенсионират при по-добри условия и да получават по-големи възнаграждения. „Възстановихме поделението във Враца, дадохме по-голяма подкрепа за изява на военнопатриотичните съюзи. Отнасяме се с уважение към хората от сектор „Отбрана”, защото те са стълб на нашата национална сигурност и нашата държавност” заяви в словото си той.

Данаил Димов, заместник изпълнителен директор на агенцията с ресор „Почивно дело” поздрави гостите с уверението, че служителите в почивната база работят всеотдайно – и ако има съвети и критики, ще бъдат грижливо анализирани за да се усъвършенства работата в агенцията. Новостите, които се случват в обслужването и почивната база са възможни благодарение на подкрепата от МО.

Децата от Военноморски клуб Варна изнесоха богата програма от български народни и естрадни песни, евъргрийни и някои хитове от последните години. Ръководителите на студио „Палас” и студио „ДА” – Анелия Стефанова и Красимир Янев поздравиха гостите и демонстрираха резултатите от своята педагогическа и художествена дейност чрез изпълненията на младите таланти.

Заместник-изпълнителният директор на агенцията Ивелин Николов благодари на децата от Военноморски клуб-Варна като подчерта, че почивното дело без взаимодействието с военните клубове не е възможно да функционира пълноценно.

Най-ново

Единична публикация

Избрани