Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пламен Орешарски и еврокомисар Хедегор обсъдиха климатичните цели

[post-views]

България ще продължи да работи по подобряването на енергийната ефективност. Това съобщи министър-председателят Пламен Орешарски след среща с европейския комисар за действия по климата Кони Хедегор. Премиерът изтъкна, че двамата са обсъдили въпроси от европейската дискусия за климатичните цели през следващите 15 години.

„По-добре е да повишим енергийната ефективност, да работим по-добре за енергийната политика на Европа, за да може да инвестираме средствата, ежегодно изплащани на трети страни за доставки на изкопаеми горива, в Европа”, коментира комисар Хедегор.

Климатичните цели трябва да бъдат балансирани с целите на икономическото развитие и да не допринасят за влошаване на конкурентоспособността на европейските икономики, категоричен беше Орешарски. Министър-председателят коментира, че нашата страна е твърдо за ограничаването на вредните емисии и за подобряването на всички екологични параметри. От друга страна обаче той обясни, че няма да подкрепяме предприемането на крайни мерки за постигането на тази цел.

Най-ново

Единична публикация

Избрани