Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Босна измъчи Аржентина на старта на Мондиала

[post-views]

Аржентина се наложи трудно над Босна и Херцеговина с 2:1. Дебютантът измъчи сериозно един от фаворитите, но ранен автогол и попадение на Меси бяха достатъчни за „гаучосите” да вземат трите точки. Първото попадение за Аржентина падна още в третата минута, след като Колашинац не реагира добре на удар на Рохо и си отбеляза автогол.

Босна обаче не се предаде и въпреки видимата класа на съперника си имаше и своите добри атаки. Но след няколко пропуска на дебютанта, се стигна до гол за Аржентина.

Лионел Меси направи двойно подаване с Игуаин и с прецизен удар от границата на наказателното поле прати топката в страничната греда и в мрежата за 2:0. В следващите минути Аржентина заигра доста по-активно в атака и можеше да стигне и до трети гол, като с нови пропуски се отличиха Агуеро и Игуаин.

Босна успя да сътвори героизъм и в 85-та минута Ведад Ибишевич вкара първия гол в историята на Босна и Херцеговина на Световно първенство. В края Босна потърси и изравняването като Медунянин стреля от далеч, но доста неточно.

Най-ново

Единична публикация

Избрани