Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Ангел Найденов се срещна с върховния командващ на Съюзното командване на НАТО

[post-views]

Министърът на отбраната Ангел Найденов се срещна с върховния командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията Жан-Пол Паломерос. Посещението на генерал Паломерос е във връзка с деветата конференция на Съюзното командване по трансформацията със стратегически военни партньори, която ще се проведе на 18 и 19 юни в София.

В нея ще участват представители от 54 държави, а темата е „Общи военни интереси – практически ориентирани, оперативно съвместими и готови”. Военният министър отбеляза, че домакинството на този форум съвпада с 10-тата годишнина от приемането ни в Алианса и представлява важна стъпка в стимулирането на дискусиите и темите за предстоящата среща на върха на НАТО в Уелс през септември. Министърът на отбраната Ангел Найденов и генерал Паломерос са обсъдили кризата в Украйна.

Министър Найденов увери, че в контекста на променената стратегическа среда, подкрепя изцяло процеса на актуализация на Концепцията за Сили за отговор на НАТО и припомни, че страната ни ще участва с български контингент в едно от най-значимите учения с висока обществена видимост през 2015 г. – „Trident Juncture“.

Най-ново

Единична публикация

Избрани