Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Проф. Николай Петров – началник на ВМА

[post-views]

Новият началник на Военномедицинска академия бригаден генерал проф. д-р Николай Петров, д.м.н. беше представен официално пред личния състав на ВМА. Заместник-министърът на отбраната Иван Иванов благодари на досегашния временно изпълняващ длъжността началник на ВМА полк. доц. д-р Крум Кацаров за положените усилия през шестте тежки месеца, през които бяха дефинирани проблемите и бяха поставени основите на успешното излизане на болницата от кризата. След вътрешен одит доц. Крум Кацаров предложи оздравителен план за болницата, който да съхрани най-ценното-кадрите й.

Заместник-министър Иванов изрази убеждението си, че ще има много добра приемственост в ръководството на ВМА. Той отбеляза, че впечатляващата биография на проф. Петров ще бъде една добра база за отговорния пост, който поема.

От своя страна, бригаден генерал Николай Петров благодари на полк. доц. Кацаров за съветите и помощта, които му оказва и ще продължи да оказва. „С него имаме прекрасни отношения с история, които ще запазим”, изтъкна той и обеща на личния състав на ВМА, че няма да има трусове, и ще се даде шанс на всички да направят най-доброто за бъдещето на академията. Проф. Петров беше министър на здравеопазването в служебния кабинет на Марин Райков.

На приемането и сдаването на поста началник на ВМА присъстваха и двамата заместник-началници на академията – полк. доц. Венцислав Мутафчийски и полк. доц. Румен Попов, както и помощник-началникът на ВМА по административната дейност полк. Валери Георгиев.

Най-ново

Единична публикация

Избрани