Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Богата и интересна програма на феста „Любовта е лудост”

[post-views]

Международният филмов фестивал „Любовта е лудост“ , сред чийто медийни партньори е и Военният телевизионен канал, бе открит без помпозност във Варна.

В началото бе почетена паметта на жертвите на бедствието в квартал „Аспарухово” и Добрич. За зрителите най-любопитно е кой ще спечели голямата награда, но за артистичния директор на феста, кинокритикът професор Александър Грозев, най-интересна програма може да се види в секцията „Фестивали и награди”, включваща редица некомерсиални филми, наградени на международни фестивали и непоказвани до момента в България.

От панорамната секция професор Грозев препоръчва на зрителите класическите италиански филми от XX век, а също и организираната съвместно с издателство „Сиела” секция „Големите любовни романи на ХХ век – на екрана”

В програмата на фестивала акцент ще бъде поставен и върху съвременното немско кино, както и на наградени китайски филми. Със специални панорами ще бъде отдадена почит към българските творци, напуснали ни в близкото минало – режисьора Рангел Вълчанов, актьора Джоко Росич, композитора Борис Карадимчев.

Най-ново

Единична публикация

Избрани