Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бригаден генерал Дочев оглави НВУ

[post-views]

Заместник-министърът на отбраната Иван Иванов участва вчера в тържествената церемония по приемане и сдаване на длъжността „началник на Националния военен университет“. Досегашният заместник-началник на НВУ „Васил Левски“ бригаден генерал Тодор Дочев прие длъжността от бригаден генерал Стефан Янев.

Със заповед на министъра на отбраната бригаден генерал Стефан Янев беше отличен с почетен знак на Министерството на отбраната „Свети Георги“ II степен за заслуги към отбраната на страната, принос в развитието на Българската армия и във връзка с приключването на военната служба.

* * *

Бригаден генерал Тодор Дочев завършва през 1986 г. ВHВАУ „Георги Димитров”, военна специалност „Автоматизирани системи за управление за ПВО на ВВС”. През 1997 г. той се дипломира по специалността „Радиолокация и радионавигация за ВМС” във ВВМУ „Никола Вапцаров” и завършва Командно-щабния факултет на Военна академия „Г. С.Раковски“, специалност “Командно-щабна, оперативно-тактическа, ПВО (В)”. Служи на различни длъжности в БА. Участвал в операциите в Афганистан, Ирак и в Босна и Херцеговина.(БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани