Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Западът заплаши Русия с нови санкции

[post-views]

Западът заплаши Русия с нови санкции, тъй като временното примирие в Източна Украйна е пред провал, заради подновените военни действия в региона. Във вторник украинската армия даде нови жертви, след като проруските сепаратисти свалиха военен хеликоптер. Девет украински войници загинаха при инцидента.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви от Берлин, че ако Москва не увеличи усилията си да нормализира обстановката, в региона ще последват санкции.

Британският външен министър Уилям Хейг предупреди, че пасивността на Русия може да доведе до разширяване на санкциите.

Редица руски политици, приближени на президента Владимир Путин, бяха наказани със замразяване на авоарите им и забрана за пътуване в ЕС, след анексирането на Кримския полуостров през пролетта.

Междувременно, по молба на Путин, горната камара на руския парламент единодушно отхвърли закона, който дава права на руската армия да провежда военни операции в Украйна. Това е първата по-сериозна стъпка към нормализиране на отношенията между двете страни. Москва обаче е обвинявана, че продължава да въоръжава сепаратистите, независимо от ангажимента да спира потока от боеприпаси и оръжия в страната.

Над 400 души са загинали до този момент вследствие на въоръжените сблъсъци в Източна Украйна, които избухнаха през април.

Най-ново

Единична публикация

Избрани