Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Уругвай изхвърли Италия от Мондиала

[post-views]

Уругвай победи Италия с 1:0 в последен мач от Група „D” и изхвърли 4-кратния световен шампион от Мондиала в Бразилия. Италия остана с 10 души след час игра за едно странно нарушение на Клаудио Маркизио. Халфът на Ювентус си поведе дълго топката и посегна високо с бутоните към крака на Аревало Риос и това беше достатъчно за съдията от Мексико Марко Родригес да покаже директен червен картон на Маркизио. В 79-ата минута дойде може би най-скандалният момент.

Луис Суарес удари с глава Киелини без топка и ухапа бранителя по рамото, но нито един от съдиите не видя това и звездата на Ливърпул не получи дори жълт картон. Само две минути по-късно дойде и тъжната развръзка за Италия. Гастон Рамирес центрира от корнер, а бранителят на Атлетико Мадрид Диего Годин къде с глава, къде с рамо прониза Буфон за 1:0.

С 10 души Италия нямаше сили за финален натиск и Суарес провали две отлични контри за втори гол. Уругвай завърши на второ място в групата с 6 точки и ще играе на осминафинал с първия от Група „C” Колумбия.

Най-ново

Единична публикация

Избрани