Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Аржентина се класира за осминафиналите на Мондиал 2014

[post-views]

Аржентина записа трета поредна победа в груповата фаза на Мондиал 2014. В последния си двубой от група „F” тимът на Алехандро Сабела постигна успех с 3:2 над Нигерия в изключително вълнуващ мач. Така аржентинците завършват като лидери в групата с пълен актив с 9 точки и ще играят срещу втория отбор в група „Е” на 1/8-финалите Швейцария. Въпреки загубата, тимът на Нигерия също се класира за фазата на директните елиминации, където ще се изправи срещу Франция. Африканският тим бе равностоен на именития си съперник и непримиримо на два пъти догонваше в резултата. При третия гол на Аржентина обаче играчите на Стивън Кеши нямаха достатъчно сили за ново изравняване.

Головото шоу започна още в третата минута. Масчерано намери Ди Мария, който потърси близкия ъгъл на Енияма. Вратарят на Нигерия сложи ръка на пътя на топката, която след това рикошира в дясната греда.

След рикошета кълбото попадна в Меси, който с удар отблизо разстреля Енияма. Само минута по-късно нигерийците изравниха. Муса получи топката в наказателното поле, отвори си място за удар и с прекрасно изпълнение прати топката неспасяемо в далечния ъгъл на Ромеро. Все пак „Гаучосите” се оттеглиха с преднина на почивката. Лионел Меси отбеляза второто си попадение в мача и четвъртото за Мондиала след удар от пряк свободен удар.

С това попадение Меси се изравни с Неймар, като и двамата имат по четири гола на първенството. Две минути след подновяването на играта отново Муса възстанови равенството. След прекрасно двойно подаване с Еменике, Муса се възползва от недобре подредената отбрана на Аржентина и, останал сам срещу Ромеро, отбеляза за 2:2. Равенството отново не удържа дълго.

В 50-ата минута, с малко късмет, „Гаучосите” вкараха трети гол. След центриране на Лавеци от корнер, няколко играчи на Нигерия се разминаха с топката, тя рикошира в коляното на Маркус Рохо и се оплете в мрежата на Анияма за трети път.

Най-ново

Единична публикация

Избрани