Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Комодор Димитър Ангелов за последен път връчи дипломи като началник на Военната академия

[post-views]

В тържествена обстановка, в Царски зали на Военна академия „Г. С. Раковски” специализантите от стратегическия курс – дистанционна форма на обучение на факултет „Национална сигурност и отбрана” получиха своите дипломи. Началникът на академията комодор Димитър Ангелов връчи свидетелствата и поздрави специализантите с успешното завършване.

Комодорът покани и началника на ВМА бригаден генерал професор Николай Петров да връчи дипломите на част от специализантите.

Курсът е с продължителност от пет месеца и е висш етап от подготовката на кадри за стратегическите и оперативни звена за ръководство на системата за национална сигурност.

В курса бяха включени общо 20 души от няколко министерства. Негово преимущество е, че специализантите имаха по една седмица присъствени занятия, а през останалото време дистанционно чрез интернет от своите работни места изпълняваха учебните си задължения, разработвайки есета и други задания, поставени от преподавателите. Те завършиха курса на обучение с успешна защита на разработени от тях курсови проекти.

Най-ново

Единична публикация

Избрани