Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Неймар поведе Бразилия към титлата

[post-views]

Бразилия спечели група „А” на Мондиал 2014 след шоу на Неймар. Петкратните световни шампиони надвиха с 4:1 Камерун пред близо 70 000 зрители на Ещадио Насионал Мане Гаринча в столицата и с актив от седем точки, но с по-добра голова разлика 7:2 изпревариха Мексико. С нови два гола и няколко отлични прояви се отличи звездата на „златистите” Неймар, който първо откри в 17-ата минута, което бе гол № 100 на този Мондиал в мач номер сто за Бразилия на световни финали.
По-късно в 35-ата минута отново той бе точен за 2:1, след като Жоел Матип бе изравнил в 26-ата минута с първия си гол за африканските лъвове. Красивото попадение на звездата на Барселона бе под № 35 за него в националния отбор и четвърто на световното първенство от три мача.
Деветката в селекцията на Луиш Фелипе Сколари  Фред се отпуши и вкара за 3:1 в 49-ата минута, като стана първия бразилец вкарвал на две световни първенства в разстояние на осем години, след като се бе разписвал срещу Австралия през 2006 година.
Резервата Фернандиньо, който се появи на почивката дебютира на Мондиал с гол в 84-ата минута, който оформи крайния резултат.
Така Бразилия излиза срещу Чили в първия осминафинал на 28-и юни на „Ещадио Манейро“ в Бело Оризонте в 19:00 часа българско време. Камерун след третата поредна загуба и общо седма поредна на световни финали се връща в Африка с голова разлика 1:9.
„Това беше най-добрият ни мач на това световно. Не чувствам никакво напрежение, заради големите очаквания. Моите не са по-малки. От малък мечтая за този момент и мечтите ми стават реалност. Страхотен мач, реакцията на публиката го доказва. Доставихме й удоволствие. Чили не е по-слаб отбор от Холандия. Гледам доста мачове и слаб отбор на това световно не съм видял“, каза Неймар, който бе определен за играч на мача.
Иначе Бразилия отпразнува подобаващо класирането на националния отбор на страната за осминафиналите на футболния Мондиал 2014. След успеха десетки хиляди излязоха на улиците на Рио де Жанейро и другите големи градове. Запалянковците пееха и танцуваха, а най-много овации получи Неймар.

Най-ново

Единична публикация

Избрани