Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Новият началник на Военна академия встъпи в длъжност

[post-views]

На тържествена церемония контраадмирал Митко Петев прие поста началник на Военна академия „Г. С. Раковски”. Досегашният началник комодор Димитър Ангелов беше освободен от тази позиция и назначен за заместник-командир на Военноморските сили. Той се раздели с академията не без вълнение и благодари на целият екип за помощта и за това, че са работили като едно цяло.

Контраадмирал Митко Петев сподели, че застава на чело на Военна академия, осъзнавайки голямата отговорност да се ръководи най-престижното висше военно учебно заведение в България.

„Академията пряко влияе върху процесите на изграждане и развитие на системата за национална и колективна сигурност, защото тя подготвя експертите в тази област”, заяви контраадмирал Петев.

Заместник-министърът на отбраната Иван Иванов, който присъства на церемонията пожела на новия началник на ВА успех.

Той посочи, че за изминалата година правителството е допринесло за успокояване на хората в армията и за възстановяване на отнети социални права. Според него най-трудното обаче предстои. Тепърва българският офицер, сержант и войник трябва да се формират като такива в 21 век. В началото на 2015-та година предстои и сериозен преглед на военнообразователната система.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани