Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Спряха строежа на стадиона, но „Ботев” ще съществува

[post-views]

Проблемите в държавата удариха по един от сериозните ифраструктурни проекти у нас през последните години. Вследствие на решението на Българска народна банка (БНБ) да замрази всички плащания на фирми и граждани, разполагащи със сметки в Корпоративна търговска банка (КТБ), ПФК „Ботев” уведомява обществеността, че всички разплащателни сметки на клуба са блокирани и по този начин е нарушен механизмът на разплащане към доставчици и контрагенти, отговарящи за ремонтните дейности на стадион „Христо Ботев” в град Пловдив, съобщава сайтът на „канарчетата”. Настъпилите форсмажорни обстоятелства ни принуждават временно да преустановим всички ремонтни дейности по съоръжението. „Ботев” (Пловдив) ще уведоми своевременно обществеността при нови промени, свързани с реализирането на този отговорен проект, допълниха от пловдивски клуб.
И ако строежът касаеше само един клуб, то нещата биха изглеждали далеч по-приемливи. Проблемът е, че този стадион е предвиден за домакин на финалния мач, който ще се играе на европейското първенство за юноши догодина. България получи домакинството най-вече благодарение на президента на родната централа Борислав Михайлов и срещите трябва да се играят на двата големи стадиона в града на тепетата, в Стара Загора, Сливен, Несебър, Созопол, Бургас и Бресник.
Със спирането на строежа проблемите пред организаторите стават изключително сериозни. Още повече, че за този финален мач вече бе обявено присъствието на президента на УЕФА Мишел Платини.
В същото време „Ботев” започна сериозна подготовка за първите си мачове в европейските клубни турнири, които са в началото на юли.
От клуба твърдят още, че въпреки проблемите с един от основните спонсори съществуването на отбора не е поставено на карта. Последната надежда пък е свързана с транш от Майнц по трансфера на Тодор Неделев. С тези пари трябва да бъде закърпено положението за няколко месеца напред.

Най-ново

Единична публикация

Избрани